Közélet

Végre! Elkaptak egy olyan sofőrt, aki egy más nevére kiállított mozgássérült-igazolvánnyal parkolt

A férfi ellen  közokirat-hamisítás miatt eljárás is indult.

Szinte minden városban akad olyan hely és pillanat, amikor egy feltűnően nagy és szép autóval valaki a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkol – az esetek többségében rokkantsági kártya nélkül, de sokszor kint hever az igazolvány a műszerfal tetején. Olykor az az érzésünk, nem biztos, hogy mindenki jogosult az igazolvány használatára, és ez az érzés csak erősödik bennünk, amikor meglátjuk a fess, zakós úriembereket rohanva beszállni a luxusautókba.

Azt nem tudjuk, pontosan mik is voltak az eset körülményei, de a rendőrség most közölt egy hírt Debrecenből, miszerint nyomozást indítottak egy férfival szemben, aki a gyanú szerint édesapja mozgáskorlátozott parkolási igazolványát használta fel úgy, hogy a jogosult nem tartózkodott a helyszínen.

A rendőrök szombat délután, a Kálvin téren igazoltatták 41 éves férfit, aki körülbelül egy órával korábban gépkocsijával leparkolt egy fizetős várakozóhelyen. Miután kiderült, hogy nem lett volna jogosult használni a kedvezményt, a rendőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás miatt kihallgatták.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik