Színes

A Nutella tényleg rákot okoz? Itt vannak a legfontosabb tudnivalók

Számos élelmiszerben találtak karcinogén összetevőket a vizsgálatok során, amik közismerten rákkeltőek.
Korábban a témában:

Sajnos rossz hír a Nutella-imádók számára, hogy az egyik benne található összetevő potenciálisan rákkeltő anyagnak számít. Az olasz szupermarketek pont ezért elkezdték bevonni a terméket a polcokról. A Nutellában lévő feldolgozott pálmaolaj miatt aggódnak a szakértők, de azért még ne dobjuk ki a szekrényünkből az üvegeket.

A Nutellán kívül persze számos más termék is tartalmazza ezt az összetevőt, például több babatápszerben is megtalálható. Azért kavart ekkora port a mogyorókrém, mert ismert, régi márkáról van szó. A bizonyításhoz állatkísérleteket indítottak, és sajnos több esetben tumoros betegségek alakultak ki az egereknél, miután kitették őket a feldolgozott pálmaolaj hatásainak. Miért nem használnak a gyártók mást helyette? Egyszerű a válasz. A pénz beszél. Feldolgozott pálmaolajat használni jóval olcsóbb, mint más természetes alapanyagokat, így nem valószínű, hogy a közeljövőben változtatni fognak az eljárásaikon, akármekkora botrányról legyen szó.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.