Közélet

Több mint kétszáz iskolást zárt körbe a víz Bajorországban

Katasztrófahelyzetet hirdettek szerdán a bajorországi Rottal-Inn járásban, mert a heves esőzés több településen is áradásokat okozott.

A német-osztrák határon fekvő Passauhoz közeli vidéken áramkimaradások vannak, számos út és híd pedig víz alá került – jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság. A Triftern és az Anzenkirchen nevű településeken a legsúlyosabb a helyzet. Trifternben egy iskolát is körbezárt a víz. Nagyjából 250 tanuló még az iskolában van, amely szerencsére egy hegyen áll, de meglehet, hogy a gyerekeknek a tornateremben kell tölteniük az éjszakát – mondta a település polgármestere.

A rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem “minden hadra fogható erőt” a katasztrófa sújtotta térségre összpontosít – tette hozzá egy rendőrségi szóvivő. Készenlétbe helyeztek két mentőhelikoptert is. Passaunál a Duna vízállása elérte az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendeléséhez szükséges szintet, és a város több utcáját lezárták az árvízveszély miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik