Közélet

Évek óta terrorizálja a várost a náci apáca

A személyiségzavaros apáca legutóbb azzal borzolta a kedélyeket a városban, hogy a felszabadulás ünnepén náci zászlót tűzött ki a házára.

A 68 éves Helena nővér, az általa alapított “Societas Sancta Maria ad Jesum” apácarend egyetlen tagja 2002-ben költözött a hollandiai Deldenba, és azóta számtalan problémát okozott az ott élőknek. A szomszédait zaklatta, lopta az áramot, és jelentéktelen problémák miatt hívogatta a hatóságokat. 2008-ban egy évre beutalták egy pszichiátriai klinikára, miután a kocsijával gyerekeket gázolt el, néhány kisgyermeket pedig elrabolt. Tavaly május 5-én, amikor Hollandia a németektől való felszabadulás évfordulóját ünnepli, az apáca egy náci zászlót rakott ki a házára, amiért egy szomszédja megverte őt. A rendőrök ezután további náci zászlókat és fegyvereket találtak a nő otthonában.

A szakértők szerint súlyos személyiségzavaros, téveszmés Helena nővér bűneinek listáján szerepel többek között testi sértés, csalás, lopás, rongálás, és szabálytalan közlekedés. Most nyolc hónap börtönre ítélték, amiből azonban csak hármat kell leülnie. Emellett ismét be kell jelentkeznie egy klinikára.

Mirror

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik