Közélet

Hátrahagyta a fagyos földön fekvő társát a részeg férfi

A férfi kihívta ugyan a mentőket, de nem várta meg az érkezésüket, így a sötétben nem lelték meg a földön fekvő részeg embert.

A két férfi 2017 januárjában egy ismerősüknél iszogatott Pétfürdőn, azután este tíz körül hazaindultak. Egyikük annyira részegre itta magát, hogy menet közben többször elesett, és végül egy lépcsősor aljában eldőlt, azután nem kelt fel a földről. A társa próbálta lábra állítani, de mivel ő is ittas volt, ez nem sikerült neki, ezért aztán inkább mentőt hívott.

Azonban annyira sötét volt, hogy a kiérkező mentősök nem lelték meg a földön fekvő embert, ezért elmentek. A férfi társa mindezt látta, de nem ment oda, hogy megmutassa, hol találják. Amikor elhajtott a mentőautó, még egyszer betelefonált, és megmondta azt is, hogy nem fogja megvárni a mentő érkezését. Ezután valóban el is ment, hátrahagyva társát a -10 fok körüli hidegben. A mentősök másodjára sem találták meg a részeget, aki végül az éjszaka folyamán felkelt, és hazajutott. Útközben azonban elvesztette a cipőjét, ami miatt nyolc napon belül gyógyuló fagyási sérüléseket szenvedett több lábujján.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a hátrahagyott férfi 23 éves társával szemben.

ugyeszseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik