Közélet

A nyílászáró-biznisz nem jött be, ezért a férfi átállt a kendertermesztésre

A vállalkozása sikertelensége miatt fogott a kendertermesztésbe a férfi. Tanyája pincéjében, lopott árammal működtette az ültetvényét.

A téglási férfi 2013-ig műanyag nyílászárókat gyártott és forgalmazott, csakhogy a vállalkozása nem hozta meg a várt hasznot. Ezért úgy döntött, hogy vadkender termesztésébe kezd a tanyáján. A neten utánajárt, hogyan kell a kendert termeszteni, azután Ausztriában magokat szerzett be, és elültette őket. Egy földalatti pincerendszert épített ki a termesztéshez, amelyet azután lopott áramról üzemeltetett. 2016-ban egy gyermekkori ismerőse is beszállt, hogy ő értékesítse a kendert.

A rendőrök 2016 májusában fogták el a két férfit. A tanyán lefoglalták a 224 tőből álló ültetvényt, és 10 csomagnyi vadkender-törmeléket. A nyomozás során kiderült, hogy a termesztő az áramlopással 4 milliós kárt okozott a szolgáltatónak.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a két vádlottra fegyház- és börtönbüntetést szabna ki, illetve eltiltaná őket a közügyektől. Emellett az áramot lopó termelő vagyonából elkoboznának annyit, ami fedezi az okozott kárt.

ugyeszseg.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik