Közélet

A kést a nyakához szorítva akartak kirabolni egy tizenéves fiút a fővárosban

Az öt vádlott, akik közül négy tizenéves, egy pedig 23, bulizni indult két szintén fiatalkorú ismerősükkel, aztán útközben megpróbálták kirabolni a 15 éves fiúkat.

Budapesten, 2015. június 26-án, az éjjeli órákban indult szórakozni a tizenévesekből és egy felnőttből álló társaság. Aztán a VII. kerületben, egy ház alagsori garázsbejáratánál öten közülük rátámadtak két 15 éves fiúra. Sarokba szorították az áldozataikat, aztán az egyik 15 éves támadó elővette a zsebkését, az egyik fiú nyakához szorította, és az értékeit követelte tőle. A fiú nem engedelmeskedett, hanem eltolta a másik fiatal kezét a késsel együtt, amivel saját kezét felsebezte. Támadója azonban újra odatolta a kést, így végül nem ellenkezett tovább.

A fiútól egy mobiltelefont és egy karórát loptak el. A másik fiú az előző jelenetet látva már ellenkezés nélkül átadta ezüst karkötőjét. Ekkor a késsel megfenyegetett fiatal közölte, hogy rendőrt hív, mire neki visszaadták az értékeit, a karkötőt viszont megtartották, és elmentek. Az áldozatok értesítették a rendőrséget, így nem sokkal később mind az öt támadó kezén csattant a bilincs. A karkötőt viszont addigra már eladták.

A felnőttkorú vádlottra öttől tíz évig terjedő, három tizenévesre maximum öt év szabadságvesztés vár, a legfiatalabb, 13 éves támadóra pedig javítóintézet.

ugyeszseg.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik