Közélet

Három tini verte agyon a hajléktalant a külvárosban

Húsz percen keresztül rugdalták az alvó férfit a sikátorban, azután otthagyták a tetthelyet. A hajléktalan sebei elfertőződtek, ebbe halt bele pár nappal később.

A 17 éves Connor Doran 14 éves öccsével, Brandonnal, és 14 éves barátjukkal, Simon Evansszal 2012-ben verték halálra a hajléktalan Kevin Bennettet Liverpool külvárosában. Az 53 éves Bennett, aki környék a közismert, iszákos figurája volt, éppen egy sikátorban szunyókált. A három srác aznap este mindenáron balhézni akart, így mikor belebotlottak a férfiba, rugdosni kezdték. Nagyjából húsz percig rugdalták a hajléktalan testét és fejét, azután otthagyták a súlyosan megsérült áldozatot. Másnap reggel, amikor a férfi felkelt, annyi ereje még volt, hogy elvonszolja magát egy közeli szupermarketig, itt találtak aztán rá. Kórházba vitték, ahol hat nappal később meghalt, mert a sebei elfertőződtek.

A fiúkat azután kapták el, hogy egyikük bevalotta tettét anyjának. A gyilkosságot mindhárman tagadták, és a két testvér még megbánást sem tanúsított, de a bíróság végül emberölésért ítélte őket el. A legidősebb fiút 12 év, öccsét 6 év, társukat 8 év börtönre ítélték. A testvérpár anyja pedig 31 hónapos büntetést kapott, mert korábban hamis alibit biztosított fiainak.

Mirror

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik