Közélet

“Kinyírlak” – A fegyver is előkerült a magyar focimeccsen

A túlzásba vitt szurkolásból vádemelés lett.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy kiszombori férfival szemben, aki egy kicsit túltolta a szurkolást egy megyei focimeccsen – áll a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

A vád szerint még tavaly október közepén egy Mindszent és Kiszombor mennyei megyei találkozón a mindszenti szurkolók a kelleténél egy fokkal jobban beszólogattak az ellenfél egyik játékosának. Erre a kiszomboriak egyik szurkolója odalépett az ellenfél részben fiatalkorú drukkereihez és felszólította őket, hogy hagyják abba a szidalmazást. A főügyészség szerint ekkor közte és a másik oldal között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott odalépett az egyik fiatalkorú sértetthez és megragadta a nyakát, valamint elővette az engedéllyel tartott, de a kabátja alatt tárolt gázriasztó fegyverét és félelemkeltés szándékával a sértett halántékához fogta, amelyet csak akkor vett el onnan és tett el, amikor a fiatalkorú fiú kiabálni kezdett.

A vádlott, miközben a gázriasztó fegyvert elrakta, a sértetteket félelemkeltés szándékával azzal fenyegette meg, hogy kinyírja őket.

Az ügyészség a férfit zaklatás vétségével vádolja, az ügyben a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik