Közélet

Ilyen bűncselekményt se láttunk még, de elfogták a trükkös internetszolgáltatókat

Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal egy tatai férfi.

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés még január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta. A nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került, február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság pénteken elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el – illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök szintén pénteken fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat. A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik