Közélet

Elfogták a debreceni zsarolókat – Videó

A két debreceni férfi egy közintézmény vezetőitől 16 millió forintot követelt.

Egy ismeretlen férfi május 5-én este egy debreceni társasház bejárata előtt megtámadott egy nőt, majd megfenyegette, hogy fizessen neki 16 millió forintot, különben megöli. A nőt, aki egyébként egy közintézmény igazgató-helyettese, másnap felhívta egy másik férfi, aki szintén pénzt követelt és fenyegetőzött is. A következő pár napban telefonon és levélben is zaklatták a nőt és a közintézmény igazgatóját is, ekkor már 50 millió forintot követeltek.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk a két férfit, akiket június 29-én el is fogtak. A 42 éves B. László autójának csomagtartójában egy vadászpuskát és lőszereket találtak, a házkutatás során pedig újabb fegyverekre bukkantak. A meghallgatáson kiderült, hogy B. László ismerte a tetteseket, és ő vette rá társát, a 39 éves R. Jánost, hogy fenyegessék meg őket. B. Lászlót akkor őrizetbe vették, társa pedig szabadlábon védekezhet.

A rendőrség a két férfival szemben zsarolás miatt folytatott eljárást, majd a nyomozás lezárultával az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik