Közélet

Egy rakás gyanútlant vert át az egyszemélyes budapesti albérletmaffia

Egy fővárosi férfi az elmúlt hónapokban legalább kilenc alkalommal csalt ki pénzt jóhiszemű emberektől, ezzel több mint másfél millió forint kárt okozva nekik. A rendőrség további sértettek jelentkezését várja.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint K. László Zsolt idén május és november 16-a között kilenc alkalommal tévesztett meg albérletet kereső személyeket. A férfi interneten hirdetett meg budapesti ingatlanokat, majd a lakás megtekintése nélkül – magát Antal Norbert 33 éves budapesti lakosnak kiadva – bérleti szerződést kötött a sértettekkel.

A szerződéskötéskor kaució címén több százezer forintot kért és vett át tőlük, ezzel összesen több mint másfél millió forinttal csapta be őket. A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően pedig elérhetetlenné vált számukra.

A rendőrök a 34 éves budapesti férfit november 16-án fogták el, amikor egy XVII. kerületi kávézóba beszélt meg találkozót egy nővel, ennek során egy ismeretlen személy felismerte őt és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök tetten érték K. László Zsoltot, akit előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki.

Ruházatának átvizsgálásakor megtalálták nála az Antal Norbert névre kiállított személyi iratokat, az aláírásra előkészített szerződéseket, valamint több mobiltelefont és SIM-kártyát. A XIII. kerületi lakásán tartott házkutatáskor további hamis, Madaras Gábor 28 éves miskolci férfi nevére kiállított iratokat foglaltak le tőle.

Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága – őrizetbe vétele mellett – csalás és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást. A rendőrség előterjesztést tett K. László Zsolt előzetes letartóztatására, amelyet az illetékes bíróság november 19-én elrendelt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, hívja a 06-1-253-2310, a 06-70-198-8530 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik