Közélet

Halálra gázolta a munkatársát egy idős férfi Nagyhegyesen, most bíróság elé kerül

A 64 éves férfinak nem volt engedélye a rakodógép kezelésére.

A nyomozás adatai szerint V. János még január 19-én 11 óra 5 perc körül egy nagyhegyesi telephelyen, egy emelőgéppel végzett tolatás közben elütötte az ott dolgozó 62 éves férfit. A sértett a baleset következtében olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követő napon életét vesztette.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a 64 éves férfi az általa vezetett géphez szükséges kezelői végzettséggel nem rendelkezett, valamint a gép működtetése során nem győződött meg arról, hogy annak hatósugarában és holtterében más személy tartózkodik-e. Az ügyben kirendelt igazságügyi munkavédelmi szakértő megállapította, hogy a rakodási munkálatok során a gyanúsított a munkavédelmi szabályokat figyelmen kívül hagyta és a baleset megelőzése érdekében szükséges intézkedéseket nem tette meg.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrség a balmazújvárosi férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik