Közélet

Most már nyugodtan alhatnak Somogyban, elkapták a rettegett tyúktolvajokat

Az egyik férfi annyira berezelt a rendőröktől, hogy kidobta az akkorra már megölt tyúkokat.

Somogysámsonon, egy családi ház udvarára mentek be akkor még ismeretlen tettesek valamikor kedd és szerda között, és a tyúkólból kilenc tyúkot és egy kakast loptak el. A rendőrök egy szolgálati kutyával kezdték el keresni a tyúktolvajokat, a négylábú mintegy 4 kilométer hosszan, Somogysámson-Marótpusztára vezette a nyomozókat. Ott az egyik házban egy keverőtárcsás mosógépbe rejtve, egy zsákban találtak meg három tyúkot, itt:

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Az ott élő 23 éves O. Z. elmondta a rendőröknek, hogy a bűncselekményt a tőle néhány házzal távolabb lakó 56 éves B. J.-vel együtt követte el úgy, hogy a baromfiak nyakát kitekerték, majd a zsákmányon elosztoztak. Ő négy tyúkot kapott, de abból egyet már megfőztek. B. J. úgy nyilatkozott, hogy amikor meglátta a rendőröket a faluban, a tyúkokat, valamint a kakast beledobta a kukába, amit azóta már kiürítettek.

Az egyenruhások a két férfit elfogták, a Marcali Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség gyanúja miatt kihallgatták őket.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik