Közélet

Zsarolta, verte, leköpte a saját anyját, mert kellett neki a pénz

A férfi volt, hogy azzal fenyegette meg az anyját, ha nem ad neki pénzt, akkor megöli, leszúrja.

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegvári férfival szemben, aki 2015. második félévében anyagi gondjaiból is adódóan zsarolta, illetőleg bántalmazta édesanyját.

A vádirat szerint a a kegyetlen férfi 2015 májusa és decembere között közös háztartásban élt Szegváron az édesanyjával. A vádlott ezen időszakban anyagi gondokkal küszködött, legalább tíz alkalommal követelt kisebb összegű készpénz a sértettől, amelynek úgy adott nyomatékot, hogy megfenyegette, amennyiben nem ad neki pénzt, akkor megöli, leszúrja.

Megfenyegette édesanyját azért is, hogy 1 millió forintos kölcsönt vegyen fel a vádlott részére, ellenkező esetben megöli. A pénzátadások érdekében ezen időszakban a vádlott a sértettet több alkalommal bántalmazta is, az is előfordult, hogy ököllel arcon, szemen ütötte, leköpte, megrugdosta a nőt. Előfordult az is, hogy a bántalmazásokhoz a vádlott eszközt is használt. A sértett által elszenvedett sérülések 8 napon belül gyógyulók voltak, azonban több esetben a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozásának lehetősége is fennállt.

A vádlott fenyegetései és bántalmazásai hatására legalább 100 ezer forintot adott át a sértett.

 

Az ügyészség a vádlottat súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

 

Az előbb előzetes letartóztatásban, majd a más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik