Közélet

A férfi leszúrta volt barátnőjét, majd elrejtette a gyilkos fegyvert

"Úgy sajnálom. De mostantól velem fogsz lakni" – mondta a gyilkos apa a kisfiának, miután megölte a gyermek anyját.

A 25 éves David Davies bűnösnek vallotta magát a 22 éves Emma Baum meggyilkolásáért. Azonban azt tagadja, hogy késsel ölte volna meg a nőt. A férfi a vádak szerint a wales-i Penygroes-ban lévő otthonában szúrta halálra a fiatalt, aki legalább 20 fejsérülést szenvedett, az egyik szúrás pedig közvetlenül elérte az agyát is. Az ügyész állítja, hogy Davis késsel ölt, majd később elrejtette a gyilkos fegyvert, hogy ne tudják rábizonyítani a bűntettet.

Az is kiderült, hogy Davies SMS-eket küldözgetett áldozatának, miután megölte, ezzel alibit akart felállítani magának. A gyilkosság után hazament, majd másnap bejelentést tett, miszerint megtalálta Baum holttestét a nő házának hátsó udvarán. Baum két kisfia 10 órán keresztül egyedül volt a házban az anyjuk halála után.

A gyanút az is alátámasztotta, hogy az anya előző este elhajtott a lánya háza előtt, és látta, hogy égnek bent a lámpák. Megpróbálta felhívni, de nem vették fel a telefont. Davies a következő nap szólt a nőnek, hogy azonnal menjen a házhoz, mert Emma az udvaron fekszik.

 

A tárgyalás során az is kiderült, hogy kapcsolatuk alatt Davies többször megfenyegette barátnőjét, hogy megöli, amit több tanú is alá tudott támasztani. A tárgyalás még folyamatban van, egyelőre nem tudni, mennyi időre fogják elítélni a gyilkost.

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik