Közélet

Egy játszótéren üldögélő nőt is lecsapott a balhés szegedi bűnöző

A férfi botrányosan viselkedett, többször került verekedésbe, de a nő elleni húzása volt az egyik legdurvább.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a szegedi férfinak, aki közterületen, több alkalommal másokat szidalmazott, verekedő mozdulatokkal fenyegetőzött, egy ismerősének pedig ököllel az arcába vágott és eltörte az orrát.

A gyanú szerint az elkövető március 28-án, egy szegedi sörözőben szidta az alkalmazottat, öklöző mozdulatokat tett az irányába, és ezt csak a rendőrök kiérkezésekor hagyta abba. Alig egy héttel később már messzebbre ment: éppen az egyik ismerősével italozott, majd az utcán szidalmazni kezdte, arcon ütötte és egyszer megrúgta. Az elkövető szeptember 14-én ugyanezt az ismerősét az utcán ismételten bántalmazta, ököllel orron vágta, a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést, orrcsonttörést szenvedett.

A legdurvább eset minden bizonnyal augusztus 31-én történt, amikor a férfi az egyik szegedi áruház előtt kiabált, és azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megver, majd a két kiskorú gyermekével az egyik közeli padon ülő nő felé ütött ököllel. A nő a helyszínről távozni akart, de a férfi ekkor a nyakánál megütötte, amitől a sértett a földre esett, és a bántalmazástól nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsított elfutott a közeli játszótér felé, ahol tovább kiabált és fenyegetőzött.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt folyamatban lévő nyomozásban egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Mivel a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik