Közélet

Elképesztő, hogy mennyire bénák voltak ezek a soproni autótolvajok

Nem csak extra bénák voltak, még roppant szerencsétlenek is.

A Soproni Rendőrkapitányság lopás kísérlete, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt eljárást folytat egy 23 éves és egy 18 éves soproni férfi ellen. A nyomozás adatai szerint péntek hajnalban a soproni Tallián utcában található garázssoron ismeretlenek több autót is feltörtek és megpróbáltak ellopni. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a tettesek egy Audi típusú személyautót kinyitottak, megpróbálták beindítani, majd miután ez nem sikerült, egy csavarhúzóval a motorháztetőt akarták felfeszíteni. A kocsit átkutatták és az abban megtalált forgalmi engedélyt eltették. Ugyanezen a helyen egy Volkswagen típusú személygépkocsiról leszedték a rendszámokat és megpróbálták azokat az Audira felszerelni. Miután csak az egyik rendszámot tudták felrakni az autóra, a másikat összehajtották és eldobták.

Ezután a Volkswagen gépkocsi kilincsét letörték, majd az egyik ablakát egy fadarabbal bezúzták. Az autót átkutatták, abban találtak egy pótkulcsot, valamint egy fényképezőgépet, ezeket szintén ellopták. A megtalált pótkulccsal megpróbálták ezt a gépjárművet is beindítani, sikertelenül.

A soproni nyomozók néhány óra alatt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították C. Szabolcs 23 éves soproni lakost. A férfi ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök megtalálták az Audi forgalmi engedélyét.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Ezután a nyomozók elfogták a férfi bűntársát, Sz. Bálint 18 éves soproni lakost is, akinél a házkutatáskor lefoglalták a Volkswagenből ellopott fényképezőgépet és pótkulcsot. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a fiatalok beismerték a bűncselekmény elkövetését.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik