Közélet

Közveszélyesnek nyilvánították a férfit, aki részegen elvágta a barátja torkát

A részeg férfi tévézés közben rontott rá barátjára, akit megfenyegetett, majd elvágta a torkát.

A 41 éves Simon Pearce egy tartozást akart behajtani a barátján az angliai Grashemben. “Csak azt éreztem, hogy valami hozzáér a nyakamhoz” – mondta az áldozat, aki szerencsére élve megúszta a szörnyű támadást. Megpróbált elmenekülni, hogy megvédhesse magát, majd egy asztal lábával ütötte Pearce-t, aki erre kirohant a házból. Az áldozatnak még volt ideje bezárni az ajtót, mielőtt elájult a vérveszteségtől. Négy öltéssel kellett összevarrni a nyakán tátongó sebet, és a karján is voltak szúrt sérülések.

A kést Pearce egyébként kölcsön kapta csak egy szomszédtől, és a rendőröknek szerencsére hamar sikerült megtalálniuk a fegyvert, miután a helyszínre értek. Rajta volt az áldozat vére, így az elkövető azonosítása sem okozott gondot. Pearce tagadta a vádakat, azonban a bizonyítékok után már nem volt más választása, bűnösnek vallotta magát. A bűnügyi lajstromán 136 erőszakos eset szerepel.

Pearce hét és fél évet kapott, de a büntetés kétharmada után szabadon engedhetik. A barátja távoltartási végzést kért ellene, ami azonban örökre szól.

Mirror

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik