Közélet

Drogra akartak pénzt kizsarolni a nőből, megpróbálták megerőszakolni is

Két elmebeteg metamfetamin-függő próbált meg egy csomó pénz kizsarolni egy nőből. A helyzet addig fajult, hogy a nőt meg is akarták erőszakolni, majd prostitúcióra kényszeríteni.

A 37 éves Jioi Istok és a 30 éves Michal Cina 5500 fontot akart kikövetelni az áldozattól az otthonában, az angliai Middlesborough-ban. A két férfi, akik egyébként cseh származású romának vallják magukat, három és fél évet kaptak a zsarolásért. Az ítélet közben a bíró hangsúlyozta, mennyire megrémítették az áldozatukat.

“Megkérdezték a nőtől, hogy van-e nála drog, amire ő azt felelte, hogy nincsen. Az áldozatot hat alkalommal látogatták meg, és mindig egyre agresszívabbak és erőszakosabbak voltak. A nő annyira rettegett, hogy még a rendőrségnek sem mert szólni. Azzal fenyegették meg, hogy kiviszik az erdőbe és ott eltörik a lábát, ha nem szerez nekik pénzt drogokra” – magyarázta a bíró a tárgyaláson.

A két férfi először tagadta a vádakat, de így is bűnösnek találták őket. Mindkettőnek volt már dolga a rendőrséggel, így az ítélet ellen nem fellebbezhettek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik