Közélet

Egy budapesti dohánybolt előtt szúrtak nyakon egy férfit

A késelő akár huszonkét és fél évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 34 éves férfival szemben, aki 2015 novemberében egy budapesti dohánybolt előtt nyakon szúrt és ezzel életveszélyesen megsebesített egy másik férfit. A vádlott élettársát az ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint a 34 éves férfi és 24 éves élettársa még tavaly november 30-án a kora reggeli órákban betértek az egyik XVIII. kerületi egy dohányboltba, ahol a férfi több sorsjegyet vásárolt és azokkal helyben játszott, társa pedig ezalatt az üzlet előtt tartózkodott.

A sértett ugyanebben dohányboltban cigarettát vásárolt, majd amikor távozott az üzletből, a 24 éves nő a bolt előtt megszólította őt és cigarettát kért tőle. A férfi a kérést visszautasította, illetve ehelyett 1.000 forintért felajánlotta a boltban vásárolt doboz cigarettát. A nő ezen megsértődött, visszament a dohányboltba és elpanaszolta történteket az élettársának, aki a hallottakon feldühödve kiszaladt az üzletből, a sértett után futott és rátámadt a férfira. Ennek során többször megrúgta a sértettet, majd elővett egy kést és azzal nyakon szúrta.

A vádlott ezután visszament a dohányboltba és közölte az eseményt egyébként is végig figyelemmel kísérő élettársával, hogy a sértettet nyakon szúrta és valószínű, hogy ütőeret talált el. Ezután elhagyták a helyszínt.

A sértett a súlyos nyaki sérülését a kezével végig lenyomva, gyalog a XVIII. kerületi Kondor Béla sétányon lévő orvosi rendelőhöz ment, ahol a helyszínre hívott mentőegység szakszerű orvosi ellátásban részesítette. A férfi az elszenvedett sérülés következtében életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlottal emberölés bűntettének kísérletével vádolja és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a vádlott többszörösen büntetett előélete miatt – huszonkettő és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Élettársával szemben a főügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett szabadságvesztás kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik