Közélet

Csávolyban játszott drogkartelleset egy román férfi

Profi módon űzte a marihuána termesztést egy Csávolyban élő román férfi: több tő kender, lőfegyver, profi termesztési rendszer. A rendőrök is értékelték mindezt: letartóztatták.

Egy csávolyi házban tartottak ellenőrzést a bajai zsaruk kedden. Az ingatlant átvizsgálva kábítószer termesztéshez alkalmas légbefúvókkal, ventilátorokkal, lámpákkal és elektromos berendezésekkel átalakított helyiségekben összesen 150 tő kábítószergyanús növényt találtak.

A házkutatás során a rendőrök lefoglaltak továbbá közel 9 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, gyantaszerű anyagot, növényi magvakat, tablettákat, kábítószer termesztéséhez használható eszközöket, valamint egy maroklőfegyvert, lőszereket és egy hangtompító eszközt is.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

A lakóházban tartózkodó 36 éves román állampolgárral szemben kábítószer birtoklása bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a férfit, akinek kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Pár nappal ezelőtt Nagykanizsán tartóztattak le egy kis kertész legényt. A férfi éppen a kenderek gondozása közben érték tetten a nyomozók.

police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik