Közélet

Megharapták a buszvezetőt, miután szétvertek egy utast a pécsi randalírozók

Egy távolsági közlekedő buszon garázdálkodott a pár úgy, hogy velük volt a 7 hónapos gyermekük.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi és élettársa ellen, akik egy távolsági buszon garázdálkodtak.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott élettársával és kiskorú gyermekükkel még júniusban Siklósról Pécsre utazott távolsági busszal, melyen mintegy harmincan tartózkodtak. A férfi a buszra már ittas állapotban, félmeztelenül szállt fel, ahol tovább folytatta az italozást, sört és tömény szeszt fogyasztott. Utazása során a férfi kötekedni kezdett az utasokkal, azokat inzultálta, ezért a sofőr rendre utasította, illetve felszólította az alkoholfogyasztás befejezésére. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, tovább szidalmazta az utasokat, illetve a sofőrt, melyhez az élettársa is csatlakozott.

Menet közben az egyik utas is felszólította a vádlottat, hogy fejezze be a szidalmazást, ekkor a férfi az utashoz lépett, majd mintegy öt alkalommal ököllel arcon ütötte, melynek következtében az utas orra eltörött.

A sértett segítségére sietett a többi utas, illetve a sofőr is – miután a busszal megállt –, azonban a vádlott tovább folytatta a verekedést, amelybe az élettársa is bekapcsolódott. A férfi élettársa több alkalommal megharapta a sofőrt, illetve az utasokat. A buszvezető a vádlottakat hét hónapos kisgyermekükkel együtt a buszról leszállíttatta, akik ekkor egy arra közlekedő gépjárművet megállítottak és megkérték a sofőrt, hogy Pécsre szállítsa őket.

Miközben a sofőr a babakocsit az autó csomagterébe tette, addig a nő az autó ülésére tett pénztárcát elvette és abból a benne található 66 ezer forint készpénzt, illetve iratokat ellopta. A férfi cselekménye súlyos testi sértés bűntettének, míg az élettársáé garázdaság, lopás vétség megállapítására alkalmas.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik