Közélet

Halálra vertek a rendőrök egy férfit, aki csak segítséget akart tőlük kérni

A 21 éves férfi barátnője hívta fel a 911-et, mert a durván bedrogozott barátjának segítségre volt szüksége. A kiérkező rendőrök agyonverték a fiatalt.

Az orvosok már nem tudták megmenteni a baltimore-i Tawon Boyd életét, akit a rendőrök hosszasan ütöttek, mielőtt a férfi barátnője kihívta volna hozzá a mentőket. A rendőrség később módosította az álláspontját az üggyel kapcsolatban, kiderült, hogy nem a lány telefonált, de amíg a diszpécsertől az információ eljutott a kiérkező rendőrökig, minden összekavarodott.

“A férfi zavarodottnak és paranoiásnak tűnt és hevesen izzadt. Egyértelmű volt, hogy narkotikumok hatása alatt áll, és azonnali orvosi segítségre szorul” – ez szerepelt a jelentésben. Ezen kívül azt is leírják, hogy ellenállt a rendőröknek, ezért ütötték meg és fogták le, azonban egy szemtanú elmondta, hogy a fiú közben folyamatosan segítségért kiabált, mert nem kapott levegőt.

A fiút teljesen összeverték, de a mentősök szerint még volt pulzusa, mikor elindultak a kórház felé. Sajnos azonban az intenzív ellátás ellenére az agyán keletkezett folyadék és veseleállás miatt három nappal a kórházba szállítás után meghalt. A boncolás eredményeire még egy hónapot kell várnia a gyászoló családnak.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik