Közélet

Félelmében még a szüleit is meglopta a megzsarolt gyerek

A tizenéves fiút az iskolában lökdösték és rugdosták idősebb társai, akik végül több tízezer forintot zsaroltak ki áldozatuktól.

A tizenéves gyermeket egy gyöngyösi általános iskolában terrorizálta egy 16 éves fiú és társa, akik az egyik szünetben környékezték meg áldozatukat idén februárban. A kisfiút a mosdóba vitték, ahol lökdösték és rugdosták, közben közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni.

A rémült fiú a zsebpénzét adta át a bandának, ám miután ez elfogyott, kénytelen volt saját szüleitől is lopni, hogy ne verjék meg. Bár a nagyobbak általában a mosdóban estek neki áldozatuknak, egyszer egy italautomatánál is lefogták, ekkor azonban közbelépett egy tanár.

A fiú néhány nap múlva sírva számolt be megpróbáltatásairól a szüleinek, akik ezután tettek feljelentést. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a bántalmazót folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja, ellene ezért próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyészség ezen túlmenően pedig 35 ezer forintos vagyonelkobzást is javasolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik