Közélet

Szétverte gyermekét a kegyetlen apa: a fiúnak eltört a lapockája, a kulcscsontja és néhány bordája

Az indok általában a gyenge iskolai teljesítmény volt.

Egy elképesztő esetről számolt be a Somogy megyei Sonline.hu: a portál információi szerint egy bádudvarnoki férfi hosszú időn keresztül brutálisan verte és sokszor teljesen magára hagyta általános iskolás gyermekét. Ha a fiú rossz jegyet vitt haza az iskolából, egyből durva verésre számíthatott, így hát nem csoda, hogy folyamatosan romlottak az eredményei, amely azonban azt is jelentette, hogy egyre súlyosabb ütlegeléseknek lett kitéve.

Az iskolás gyerek édesanyja meghalt, az apja élettársa pedig sosem lépett közbe, így azt is végignézte, amikor a rossz félévi bizonyítvány után a férfi eltörte a fia kulcscsontját. Majd egy szülői értekezlet után, amikor kiderült, hogy néhány rossz jegyet nem mondott el otthon, először nadrágszíjjal verte agyba-főbe a gyereket, majd az összeeső fiút megrugdosta, amelynek az lett a vége, hogy eltört a lapockája és néhány bordája.

Kórházba csak akkor került a gyerek, amikor másnap a tanárai észrevették rajta a sérüléseket. Apja utána ment, ahol szintén nem bírt magával, mindenkivel üvöltözött, a biztonsági őrbe is belekötött – írja a Sonline, amely arról is beszámolt, hogy jelenleg bíróság tárgyalja az ügyet, az eljárás során az apa szinte mindent tagadott, de eddig a bizonyítékok és a szakértői jelentések mást bizonyítanak. A következő hétre várható ítélet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik