Közélet

Zaklatott és a lakásáig követett Budapesten egy nőt a szomáliai férfi

A fiatal férfit még lopáson is kapták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat eljárást szeméremsértés és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves oltalmazott ellen. A gyanúsított kedd délután a budapesti Nonn János utcában megszólított egy nőt, akinek aztán szeméremsértő módon szexuális ajánlatot tett. A hölgy visszautasította, a férfi ennek ellenére nem hagyott fel a szexuális kapcsolat létesítésének szándékával, és a lakásáig követte.

A 20 éves férfi szerdán egy Vezér utcai hotelben lopást követett el: ruhaneműt, cipőt, egy oldaltáskát és készpénzt vitt el közel 80 ezer forint értékben.

A rendőrök a gyanúsítottat szerdán elfogták, kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A szomáliai állampolgár – elmondása szerint – 2012-ben hagyta el hazáját. Etiópián, Szudánon, Egyiptomon keresztül jutott el Görögországba. Magyarországra Macedónián és Szerbián keresztül a zöldhatáron illegálisan átlépve érkezett. Menekültkénti elismerésre irányuló kérelmet 2015. június 30-án nyújtott be, a menekültügyi hatóság 2015. október 15-én ismerte el oltalmazottként.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik