Közélet

“Megöletlek a testvéreimmel” – Elkapták a tolvajt, aki erre megharapta a biztonsági őrt

A fiatal nőnek elborult az agya, amikor lebukott.

Egy 22 éves kecskeméti nő még márciusban ment be egy kecskeméti áruházba, ahol édességeket, egyéb élelmiszereket és tisztálkodó szereket rejtett a ruhájába összesen 19 ezer forint értékben, majd fizetés nélkül akart távozni.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a biztonsági őr észrevette a lopást, és az áruházból távozó vádlott után ment, a kerékpártárolónál el is kapta és felszólította, hogy menjen vissza az áruházba. A nő ennek nem tett eleget, el akart menni, de ekkor a biztonsági őr megfogta a karját és a ruháját, hogy visszatartsa. A vádlott ekkor rángatni kezdte a biztonsági őr férfit, egyszer arcon is ütötte, valamint többször megpróbálta megharapni a kezét. Eközben a rablással vádolt nő fenyegetőzött is, azt mondta az őrnek, hogy „Megöletlek a testvéreimmel. Neked véged!”.

Időközben a rendőrök is a helyszínre érkeztek, de a vádlott a rendőri intézkedésnek is ellenállt, csak testi kényszerrel sikerült beszállítani a rendőrautóba. Az elfogott rablót a rendőrség őrizetbe vette.

A sértett biztonsági őr a bántalmazás miatt a fején és a jobb kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ellopott dolgok visszakerültek az áruházba, de olyan állapotban, hogy azokat eladni már nem lehetett.

A vádlott, aki egy korábbi hasonló ügye miatt próbaidőn volt, előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a próbára bocsátást is meg kell szüntetni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik