Közélet

Hat évvel ezelőtti rablás és verés miatt emeltek most vádat

Egy román férfi olyan súlyosan megvert egy idős bácsit, hogy az később belehalt sérüléseibe.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a napokban emelt vádat rablás és halált okozó testi sértés miatt egy román férfi ellen. A férfi és barátai 2010-ben azért utaztak Magyarországra, hogy alkalmi munkát vállaljanak. A négyfős társaság szeptemberben egy szórakozóhelyen italozott, amikor találkoztak későbbi áldozatukkal, egy 79 vées férfival.

Az akkor 25 éves román férfi és társai javításai munkára ajánlkoztak, ezért ketten fel is mentek a bácsi házának tetejére dolgozni, ketten azonban a kocsmába indultak. Egy idő után a vádlott elküldte a társát a kocsmába, nehogy a többiek eligyák az összes pénzüket.

A férfi a tető javítása után közölte, hogy több munkát is kell még csinálni, ami többe fog kerülni, mint amiben korábban megállapodtak. Az idős férfi nem akart fizetni, a férfi erre bement a házába, majd többször is megütötte az ellenkezni próbáló bácsit, fejét pedig a padlóhoz vágta. A férfi ezután fogott 40 ezer forintot és egy telefont, majd távozott.

A súlyosan megvert férfira a fia talált rá, aki hiába hívta a mentőket, a kórházba szállítás után édesapja belehalt a bántalmazásba.

A román férfi jelenleg hazájában tölti jogerős szabadságvesztését, így a vele szembeni eljárást a távollétében folytatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik