Közélet

Több ember halálát okozta egy drogos sofőr Gyöngyösön

A férfi ellen még csak most emeltek vádat, akár börtönt is kaphat.

Három ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsérült abban a balesetben, amit egy bedrogozott hevesi férfi okozott még tavaly novemberben. A férfi Gyöngyös belterületén haladt két utasával, amikor az egyik kanyarban nagy sebességgel átsodródott a szomszédos sávba és nekiütközött egy szemből érkező autónak.

Az ütközés következtében mindkét autó megpördült. A vétlen kocsi sofőrje már a helyszínen életét vesztette, két utasa pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Egy negyedik utas életveszélyesen megsérült, ami akár maradandó fogyatékosságot is okozhat.

A vétkes sofőr a baleset után inkább egy közeli büféhez ment vásárolni, mintsem segíteni a bajba jutott utasokon. Később kiderült, hogy pentedront, illetve egy CHC néven ismert új pszichoaktív anyagot is fogyasztott vezetés előtt. Az előzetesben ülő férfi ellen több ember halálát okozó, bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A férfira végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és a vezetéstől való eltiltását kérték, továbbá – amennyiben bűnösnek találják – a több mint egymillió forintos bűnügyi költséget is neki kell kifizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik