Közélet

Simán lebuktak az embercsempészek Békés megyében – Fotók

Két albán férfit vett őrizetbe a rendőrség, akik a gyanú szerint hét iraki határsértőt csempésztek Magyarországra Battonya térségében.

Embercsempészéssel gyanúsítható férfiakat fogtak el a battonyai határrendészek 2016. augusztus 19-én Dombegyházon.  A 27 és 28 éves albán állampolgárok egy személygépkocsival hét embert vittek. A három nőnél és négy férfinál nem volt olyan érvényes okmány, amellyel Magyarországon tartózkodhattak volna. A határrendészek a két albán férfit és a határsértőket is előállították a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Az autóban utazó iraki állampolgárok az egyik albán férfi segítségével illegálisan, a zöldhatáron keresztül gyalogoltak át Magyarországra. A másik albán férfi, aki nem sokkal korábban autójával a battonyai határátkelőn egyedül jelentkezett belépésre, már magyar területen felvette az utasokat és társával együtt tovább akarták vinni őket. Az iraki állampolgárok az idegenrendészeti eljárás során menekültstátuszt kértek, ezért a rendőrség átadja őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az albán állampolgárokat embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vette.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik