Közélet

Piszok és mocsok fogadta a Nébih ellenőreit egy fővárosi étteremben

Újabb távol-keleti étterem húzta le a rolót az áldatlan körülmények miatt.

Pergő vakolat, a kosztól elfeketedett falak, piszkos ajtók, ablakok, eszközök és berendezési tárgyak fogadták a Nébih szakembereit egy fővárosi távol-keleti étteremben. Az áldatlan állapotok miatt a hatóság el sem végezte a mintavételt, helyette inkább bezárta az üzletet.

A technológiai helyiségekben személyes tárgyakat, a fogyasztótérben szerszámokat tároltak, a zöldség előkészítő helyiségben például hajszárítót, fogkefét és sampont tartottak, a raktárt pedig lakásként használták. A személyzeti WC az alapanyagok tárolására használt folyosóról nyílt, az ajtajáról hiányzott a kilincs. Az üzletben a villanykapcsolók elfeketedésig szennyeződtek. Az étterembe vezető ajtó felett megbontották a falat, amiből csepegett a víz.

Fotó: Nébih
Fotó: Nébih

A főzőtér sem volt jobb állapotban: a falak, a berendezési tárgyak, a hűtőszekrények, a különböző eszközök és edények egyaránt piszkosak voltak, a mennyezetről több helyen hullott a vakolat. A konyhában és a tálalópultnál a személyzetnek nem volt kézmosási lehetősége. Az alapanyagokat rendezetlenül tárolták, a padlón a vegyszeres flakonok mellett pedig étolajat tartottak.

Az alapanyagok és termékek egy része azonosíthatatlan volt, de lejárt termékeket is találtak az ellenőrök. A Nébih szakemberei végül 135 kg alapanyagot, félkész- és készterméket vontak ki a forgalomból. Az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat.

Galéria
Fotó: Nébih

(Nébih)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik