Közélet

Több százezer forintot vitt el idős áldozataitól

Volt, akitől a temetésre félretett pénzt nyúlta le.

A nő először május 2-án figyelt ki egy takarékszövetkezetből hazafelé tartó, járni is alig tudó idős embert, akit egészen hazáig követett, majd azzal kéredzkedett be hozzá, hogy jó hírt hozott. A házban aztán azt hazudta áldozatának, hogy elhagyta a pénzét, ám ő visszavitte azt a takarékszövetkezetbe.

Az idős személy ekkor ellenőrizte a lepedő alá rejtett pénzét, ezt kifigyelve pedig a csalónak már könnyű dolga volt, mindössze el kellett terelnie áldozata figyelmét. A nő innen mintegy 100 ezer forinttal távozott.

Egy hét múlva a nő egy közel 100 éves idős ember házába ment be, akinek azt kamuzta, hogy a gyógyszertárból jött és a többletet hozta vissza, de előbb mutassa meg a spórolt pénzét. A tolvaj itt is kifigyelte a pénzt rejtekhelyét és azonnal meg is látta a – mint később kiderült – temetésre félretett 600 ezer forintot. A nő elvette és azzal az ürüggyel, hogy ő fiatalabb és gyorsabb, elkezdte számolni. A 600 ezerből végül csak 200 ezret adott vissza.

A többszörösen visszaesőnek számító nő ellen két rendbeli lopás miatt emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik