Közélet

Idősek pénzére utaztak a kaposvári csalók

A banda tagjai áramszolgáltató cég munkatársainak és lakásfelújítást végző szakembereknek adták ki magukat. Ketten már őrizetben vannak, harmadik társukat még keresik.

Letartóztattak két kaposvári férfit, akik egy áramszolgáltató cég munkatársainak és lakásfelújítást végző szakembereknek adták ki magukat, így vertek át idős embereket Békéscsabán. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.

A banda két tagját augusztus 10-én vették őrizetbe a békéscsabai rendőrök. A csalók márciusban, júniusban és júliusban csöngettek be idősekhez, akiknek azt hazudták, hogy túlfizetésük van az áramszolgáltatónál. Ezután kifigyelték, hol tartják a megtakarításukat, majd elterelték a figyelmüket és több tízezer forintot vittek el. Egy másik alkalommal a gyanúsítottak egyike építési vállalkozóként mutatkozott be és rábeszélt egy nőt arra, hogy újíttassa fel a lakása előtti folyosót. Előleget kért, társával így ki tudta figyelni, hol van a nő félretett pénze.

A 21 és 38 éves férfiak ellen kifosztás miatt indítottak eljárást, mindketten Békéscsabán vannak őrizetben. A nyomozók még vizsgálják, hogy a tettesek követhettek-e el további hasonló bűncselekményeket és melyiküknek milyen szerepe volt az egyes kifosztásokban.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik