Közélet

Felszámolták a “zsályás” dílereket Kiskunfélegyházán

A banda vezetőjét őrizetbe vették, két társa egyelőre szabadlábon védekezhet.

A kiskunfélegyházi rendőrök tavaly ősszel egy aggódó szülőtől kapták a fülest, aki elmondta: zavartan viselkedő lányánál gyanús őrleményt talált, amit aztán átadott a zsaruknak. A vegyészszakértő hamar megállapította, hogy az anyag egy új pszichoaktív drog volt.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőrök ezután kezdtek nyomozni, végül sikerült lebuktatniuk a bandát. Egy férfi két társával már legalább egy éve állította elő a drogot, amit aztán rendszeresen eladtak. A nyomozók egyszerre két kiskunfélegyházi helyszínen is házkutatást tartottak. Az egyik helyen 90 gramm kábítószergyanús anyagmaradványt, valamint több millió forint készpénzt találtak, egy másik házban pedig 45 gramm eladásra előkészített növényi őrleményt, több tízezer forintot és több mobilt is lefoglaltak a rendőrök.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Kiderült, hogy a banda vezetője, K. József bízta meg társát, K. Anitát a zsálya előállításával, amit aztán T. Alíz adott tovább. A három tettes ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt indult nyomozás. Egy férfit őrizetbe vettek, társai egyelőre szabadlábon védekeznek.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik