Közélet

Ásóval ütötte a feleségét védő idős férfit egy hevesi fiatal

A fiú bedrogozva tombolt Hevesen, ahol egy közmunkásnak és a családjának esett neki.

A 18 éves fiú még tavaly decemberben vett magának kristályt Hevesen, amit aztán elfogyasztva brutális tombolásba kezdett. Először az utcán dolgozó közmunkásokat dobálta kővel, amiből akkor vita kerekedett, hogy a fiú végül elhatározta: mindezért az egyik munkás szülein áll bosszút.

Hazaérve felkapott egy ásót, majd elment a megfenyegetett férfi házához, ahol előbb a kerítést kezdte verni. A 67 éves tulajdonos ekkor már próbálta csitítani a fiút, de ez sem segített: az agresszív fiatal óriásit vert a feleségét védeni próbáló idős férfi mellkasára. Áldozatának eltört két bordája, a kialakult légmell miatt pedig életveszélyes állapotban vitték végül kórházba.

Fotó: Heves Megyei Főügyészség
Fotó: Heves Megyei Főügyészség

A büntetett előéletű fiút őrizetbe vették, majd előzetesbe, végül házi őrizetbe került. Végül a megyei börtönben kötött ki, mert kétszer is levágta a lábára szerelt nyomkövetőt és elszökött otthonról.

A Heves Megyei Főügyészség garázdasággal, életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint fogolyszökéssel vádolja a fiatalt, ezért börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik