Közélet

Nem vicc, ez a két férfi tényleg ellopott 31 malacot

Arról is gondoskodtak, hogy legyen majd mivel etetni az állatokat.

Malacokat és tápot lopott két férfi egy mezőhegyesi sertéstelepről szombat éjjel. Haza akarták vinni az állatokat, de a helyi körzeti megbízott és a vele járőröző polgárőr tetten érte őket. Az egyik major bekötőútján állították le a világítás nélkül közlekedő kisteherautót, amiben az állatok voltak. A járművet egy 25 éves férfi vezette, aki az állította, hogy a malacokat a majorokból vásárolta fel, a takarmányt pedig boltban vette. Mondta ezt hétvégén, ráadásul éjjel.

Az intézkedés közben egy személygépkocsival megjelent a sofőr apja, aki azt mondta, hogy egy battonyai felvásárlótól vették a sertéseket. A Battonyai Rendőrőrs munkatársai tudták, kiről lehet szó, így rögtön ellenőrizték az információt. Kiderült, hogy a felvásárló nem adott el malacokat a két férfinak.

A rendőrök az apát és fiát előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tettek. Az idősebb férfi munkahelyéről, egy mezőhegyesi sertéstelepről akartak hazavinni 31 malacot és 7 zsák tápot.

A lopott állatokat, valamint a takarmányt a rendőrök lefoglalták tőlük és visszaadták a tulajdonosnak. A két férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik