Közélet

Ekkora kreténeket! – Postán adták fel egymásnak a drogot, persze hogy lebuktak

Bár a posta munkatársai nem tudhattak róla, a drogkereskedők feladott csomagokban küldték egymásnak a cuccot.

Hajmeresztő történetről számolt be pénteken a Békés Megyei Főügyészség. A sztori lényege annyi, hogy egy abonyi, de Szolnokon élő férfi heti rendszerességgel postán küldött olyan csomagokat békéscsabai üzlettársának, amelyekben új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító szerek voltak. Ezek felhasználásával a címzett herbált, biofüvet állított elő, a bódító szereket oldat formájában szárított gyógynövényekkel keverte össze. A békéscsabai férfi a kész herbált postai úton küldte vissza, amelyért cserébe pénzt kapott az abonyi férfitól, aki pedig a visszaküldött anyagot eladta.

A békéscsabai gyanúsítottat a rendőrség hétfő délután Békéscsabán, a Posta közben igazoltatta, a kocsijában fehér port és kristályt, továbbá zöld növényi törmeléket találtak. A rendőrség ezt követően házkutatást végzett a drogkereskedő tartózkodási helyén, ahol 96 rózsaszín tabletta, valamint további kristályos anyag került elő, majd a gyanúsított állandó lakóhelyét is átkutatták, ahol nagy mennyiségű, pszichoaktív anyag keveréséhez, az ún. herbál előállításához használt anyagokat, így orvosi zilizt (fehérmályvát) és aceton oldószert foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt zöld növényi törmelékben a herbál hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrség az abonyi gyanúsítottat Szolnokon szintén hétfőn csípte nyakon, az ő kocsijában egy műanyag zacskóban fehér kristályos anyagot találtak. A gyanúsított által bérelt szolnoki garázsban a rendőrök pedig a herbál készítéséhez, keveréséhez használt, anyagmaradvánnyal szennyezett eszközöket, vegyszereket, továbbá növényi törmeléket foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő a gyanúsítottól lefoglalt fehér színű kristályos porban a kristály hatóanyagát azonosította, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A 29 és a 30 éves gyanúsított is előzetes letartóztatásba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik