Közélet

“Megöllek, most meghalsz” – Volt feleségére támadt az idős férfi

Úgy tűnik, nem sikerült feldolgoznia a válást a 60 éves férfinak: volt feleségét és lányát is zaklatta, aztán előbbit jól helyben is hagyta.

Egy férfi olyannyira nem bírta megemészteni a válását, hogy 2015 nyarától egészen őszig volt feleségét és a lányát – akaratuk ellenére – telefonon és személyesen is rendszeresen kereste, ekkor a válás utáni vagyonmegosztás és a volt feleség új szerelmi kapcsolata miatt mindkettejüket trágár szavakkal illette.

A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi tavaly augusztusban az esti órákban Kaposváron – azzal az ürüggyel, hogy közös dolgaikat megbeszéljék – rávette elvált házastársát arra, hogy a kocsijába üljön. Miután elindultak, a vádlott a jobb első ülésen ülő volt feleségnek 4-5 alkalommal kézfejjel megütötte a nyakát, az alkarjával megszorította és a sebességváltó felé húzta, miközben azt mondta, hogy „megöllek, most meghalsz”, majd a sértett nyakát szorongatta. A nő kérése ellenére a gépkocsival nem állt meg.

A sértett a vádlottnak mindvégig ellenállt, ennek leküzdése azonban a férfi figyelmét elvonta a vezetéstől, ezért felhajtott a gyalogosjárdára és ott egy beton villanyoszlopnak ütközött. A nő a bántalmazás miatt 8 napon belül, a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a 60 éves vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik