Közélet

Megfenyegette és a falhoz vágta gyereke tánárát egy kondorosi férfi

Ráadásul egy családgondozót is jól helyben hagyott az alkoholista szülő. A gyerek már nincs vele.

A Szarvasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az 59 éves kondorosi férfival szemben, aki bántalmazott egy tanárt és egy családgondozót tavaly nyáron Kondoroson, gyermekét pedig megverte és elhanyagolta.

A vádirat szerint az alkoholista férfi tavaly decemberben Kondoroson részegen odament a 13 éves gyerekét és annak társait kísérő pedagógushoz, és hangosan kiabálva azt követelte, hogy a fia „lépjen ki a sorból és takarodjon haza”. Amikor a pedagógus nem engedte el a gyereket,  a férfi botrányt csinált az utcán, ütésre emelt kézzel hangosan üvöltözött a tanárnővel.

A Békés Megyei Főügyészség közleményéből kiderül: a gyereket édesanyja halálát követően, tavaly februárjától a férfi egyedül nevelte, és durván elhanyagolta őt: az alapvető higiéniai gondok mellett előfordult, hogy a gyerek szemtanúja volt, ahogy apja ittas állapotban magatehetetlenül feküdt a földön, de volt olyan is, amikor a gyereket úgy megütötte, hogy annak arcán véraláfutás keletkezett. Ezek miatt a Szarvasi Gyámhivatal elvitte a gyereket a vádlott háztartásából. A gyámhivatali tárgyalást követően, de még aznap a férfi ittas állapotban ismét odament a korábban inzultált pedagógushoz az utcán és a ruhájánál fogva egy ház falához lökte.

Miután a vádlott tudomást szerzett róla, hogy a fentiek miatt nyomozás is indult ellene, idén márciusban a Kondoroson működő Családsegítő Szolgálat épületébe ment, ahol dühösen ordibálni kezdett az egyik családgondozóval és felelősségre vonta a feljelentés miatt, miközben őt válltájékon meg is ütötte, majd arra próbálta meg rávenni, hogy hívja fel az eljáró rendőrt és a gyámhivatalt. Amikor a családgondozó ellenkezett, a férfi megfenyegette, hogy megöli, aztán dühösen felkapott két széket és azokat dobálni kezdte az irodában.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfira, amely akár hét év is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik