Közélet

Kipakolták a sorozatbetörő házát, már több mint 100 millió forintot foglaltak le a zsaruk

A férfi a lóvé nagy részét a rokonainál rejtette el, a zsaruk minden mozdíthatót lefoglaltak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával akciót indított azért, hogy felkutassák az egyre gyakoribb lakásbetörések elkövetőit.

A debreceni zsaruk tavaly június 13-án kapták el azt a férfit, aki 2013-2015 között, az ország különböző pontjain lopott: felmászott a házak emeletére, majd az ajtót vagy ablakot felfeszítve bejutott a házba. A férfi főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket vitt el. A betörő még az időzítésre is nagyon ügyelt: többnyire hétvégén vagy ünnepnapokon, az éjszakai órákban ment a házakban, amikor a tulajdonosok nem voltak otthon.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A férfinál tartott házkutatás során közel 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. A nyomozás során felmerült: a férfi a rokonainál dughatta el a lóvé egy részét, a nyomozók ezért június 2-án Ecseren, Csömörön és Budapesten tartottak újabb házkutatásokat. A nyomozók végül a bútorok alatt és a padláson lévő szemetes zacskókban megtalálták a többi lopott cuccot: értékes karórákat és ékszereket, valamint több mint 45 ezer eurót foglaltak le.

A nyomozók a férfi három rokonát is kihallgatták, a gyanú szerint a nők segítettek a lopott cuccok elrejtésében és továbbadásában. Őket orgazdaság miatt hallgatták ki, az ecseri férfi ellen pedig 51 rendbeli lopás miatt folyik nyomozás.

dsc_0065_6
Fotó: police.hu

A sértettek kárának megtérülése érdekében a nyomozók egy családi házat, egy lovardát, hat lovat – köztük egy versenylovat –, két Audit, egy lószállítót és egyéb ingóságokat, valamint 1200 darab értékes órát, arany ékszert, és több millió forint értékű eurót foglaltak le.

(Police)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik