Közélet

Rágyújtotta a lakást volt barátnőjére egy szegedi férfi

A férfi agya annyira elborult, hogy a sikertelen próbálkozás után egy benzinnel teli kannával tért vissza.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly egészen elképesztő módon próbált bejutni a volt barátnőjéhez. A vádirat szerint a teljesen bekattant férfi júniusban egy kora reggeli időpontban jelent a nő belvárosi lakásánál azért, hogy vele beszéljen. A hölgy nem engedte be a lakásba volt párját és megkérte, hogy menjen el.

A Csongrád Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott mintegy fél óra múlva visszatért az ingatlanhoz és a magával hozott benzinnel leöntötte, majd meggyújtotta a társasházi lakás ajtaját. Az ajtó kigyulladt, amelyet a bentlakók észleltek és a szomszédokkal közösen oltani kezdték a tüzet, illetőleg szóltak a tűzoltóknak is. A tűz következtében az ajtó mindkét fele megégett, valamint a lakás előszobájára is átterjedt a tűz, ahol az elektromos hálózat megolvadt.

A vádlott cselekménye következtében a felgyújtott ajtóval érintett lakás tulajdonosát mintegy 420 ezer, a szomszéd lakás tulajdonosát 112 ezer forint kár érte, de a közös helyiségek sem úszták meg, ott 152 ezer forintos kárt állapítottak meg.

Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli rongálás vétségével vádolja, a bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik