Közélet

Felgyújtottak egy házat a betörők Polgáron, hogy eltüntessék a nyomokat

Többször is gyújtogatott a két betörő, végül ez buktatta le őket.

A rendelkezésre álló adatok szerint szerda délelőtt egy 74 éves nő tett bejelentést a rendőrségre, mivel azt vette észre, hogy ismeretlenek befeszítették a Polgáron található lakatlan családi háza bejárati ajtaját, majd a helyiségekben tüzet gyújtottak, több szoba is megrongálódott. A sértett elmondta, hogy a bűncselekmény a bejelentését megelőző egy héten belül történhetett.

Az ismeretlenek a szerda esti órákban visszatértek a családi házhoz, ahol több szobában és a melléképületben is újra tüzet gyújtottak, majd elmenekültek. Egy állampolgár vette észre, hogy füstöl a Polgáron található lakatlan ház, amelyről értesítette a rendőrséget. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy több helyiség és a melléképület is kigyulladt. A lángokat a tűzoltók eloltották, azonban mind a lakóház, mind a melléképület teljesen kiégett. A tűz a szomszédos lakóházakat nem veszélyeztette.

A rendőrök némi adatgyűjtés elfogtak két helyi lakos, a 18 éves K. Mátét és a 40 éves B. Csabát előállították, gyanúsítottként kihallgatták és a bűnügyi őrizetbe vették őket. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy korábban több értéktárgyat is elloptak a házból, amit azért gyújtottak fel, hogy a nyomaikat eltüntessék.

(Police.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik