Közélet

Még jogosítványa sem volt a Debrecenben gázoló férfinak – VIDEÓ

Az autó egy négyfős társaság két tagját ütötte el, egy ember a helyszínen meghalt.

Szerda hajnalban a mentők szóltak a rendőrségnek, hogy a debreceni Böszörményi úton két gyalogost is elgázolt egy autó, amely a baleset során felborult, majd fejre állt. Az egyik gyalogos, egy 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, egy nőt, illetve az autó sofőrjét pedig kórházba vitték.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a Volkswagen egy benzinkút közelében sodródott le az útról, itt gázolta el a négyfős társaság két tagját. Később kiderült: a kocsi sofőrje alkoholt és kábítószert is fogyasztott, ráadásul soha nem volt jogosítványa. A járműben utazó másik férfi sem rendelkezett vezetői engedéllyel, és az ő szervezetében is kimutatták az alkoholt és a kábítószert.
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI
A nyomozók őrizetbe vették a két debreceni férfit, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása, míg az utassal szemben járművezetés tiltott átengedése miatt folytatja a nyomozást. Mindezen túl kábítószer birtoklása miatt is indult eljárás ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik