Közélet

Az orvhalászok az elmúlt hétvégén sem pihentek

Az Állami Halőri Szolgálat egyéves működése alatt 230 jogsértést tárt fel és eddig mintegy 4 millió forint halvédelmi bírságot szabott ki - közölte a Nébih.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint 2015. május 1-től, működésének megkezdésétől a szolgálat több mint 7000 horgászt és halászt, illetve közel 120 vendéglátóegységet ellenőrzött. Az ellenőrök az elmúlt hétvégén sem unatkoztak: Buj külterületén olyan emelőhálós halászt ellenőriztek, aki sem halászatra jogosító okmányokat, sem személyazonosító okmányt nem tudott felmutatni. Az orvhalászt végül az ibrányi zsaruk vitték el.

Szombaton a Hortobágy-folyó és az Árkus-csatorna összefolyásánál kapcsoltak le négy engedély nélküli horgászt. Az elkövetőknél öt kilogramm jogosulatlanul kifogott halat találtak, köztük kilenc méreten aluli szürke harcsa és egy méreten aluli süllő is volt. A Nébih által működtetett ÁHSZ 10 fős csapata a legmodernebb felszerelésekkel végzi az ellenőrzéseket – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik