Közélet

Kamera rögzítette a nő utolsó pillanatait, mielőtt megkéselték

A kisboltos 146 késszúrással végzett az iskolás lánnyal. 27 év börtönt kapott a gyilkosságért.

A 32 éves John Leathem a skóciai Clydebankben követte el ezt a szörnyűséget. Majdnem 150-szer szúrta meg a 15 éves Paige Dohertyt a boltban. Életfogytiglant kapott, 27 év letöltendővel. A gyilkosság után megszabadult a lány holttestétől és visszament dolgozni. A biztonsági kamera rögzítette, hogy kimegy a boltból és szemeteszsákokkal és hipóval a kezében tér vissza. A lány testét egyébként egy fás területen rejtette el, de egy járókelő megtalálta. A lány utolsó pillanatait a biztonsági kamera rögzítette.

Nyílt tárgyaláson hirdették ki az ítéletet, és sokkoló volt, ahogyan az emberek azt kiabálják rá a sorokból, hogy gyilkos szörnyeteg. A bíró különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésként fogalmazott az esetről. Eredetileg 30 évre akarták ítélni, de három évet elengedtek belőle, mert bűnösnek vallotta magát az előzetes tárgyaláson.

Mint kiderült, azért ölte meg a lányt, mert az iskolás megfenyegette, hogy feljelenti, hogy zaklatta, ha nem ad neki munkát. Azonban ezt az állítását a világon semmivel nem tudta alátámasztani, így a tárgyalás során nem is vehették figyelembe.

A kisbolt előtti tér azóta virágokkal és gyertyákkal van tele, a lakosság így fejezi ki együttérzését.

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik