Közélet

Baltával ölte meg a feleségét, mert a nő el akart válni tőle

A depressziós bankár 124-szer sebezte meg feleségét egy baltával otthonukban, mert a nő közölte vele, hogy válni akar.

A 46 éves Sanjay Nijhawan kegyetlen módon végezte ki a feleségét. A férfi felmondott a munkahelyén, mert súlyos depresszióval küszködött. Úgy érezte, nincs más megoldás, mint megölnie a feleségét, mert a nő el akart válni tőle.

Nijhawan befektetési bankárként dolgozott Londonban, de hatalmas adósságokat halmozott fel. Pár hónappal a gyilkosság előtt diagnosztizálták csak depresszióval. A pszichiátere azt nyilatkozta a tárgyaláson, hogy túl sok volt rajta a nyomás, ezért pattant el benne valami, amikor a nő előrukkolt a válással. Előkapott egy baltát és egy kést, amikkel több mint 150 sebet ejtett a nőn. A bíróságon először tagadta bűnösségét.

Egy szakértő szerint pillanatnyilag elvesztette képességét, hogy racionálisan gondolkodjon, ezért történt a támadás. Azt gondolta, ez az egyetlen megoldás a problémáikra. Kegyetlenül és brutálisan végzett a nővel, de a védők szerint azt is figyelembe kell venni, hogy milyen ember volt korábban. Azt állítják, régen nem volt nyoma kegyetlenségnek a személyiségében, tehát a depresszióval hozzák összefüggésbe a tettét.

A börtönből egyébként át kellett szállítani a férfit egy pszichiátriai intézetbe, mert félő volt, hogy öngyilkos lesz. Nijhawan a tárgyalásokon végül bevallotta bűnösségét, emberölés miatt kell felelnie.

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik