Közélet

Osztálytársai addig csúfolták a fiút, míg az a vonat elé ugrott

A 17 éves fiút folyamatosan piszkálták iskolatársai, a leginkább utált diáknak titulálták. Az egyetlen megoldásnak az öngyilkosságot látta. Az édesanyja most egy levélben írt fájdalmáról.

Felix Alexander csak 10 éves volt, mikor elkezdték piszkálni az osztálytársai, mert a szülei nem engedték, hogy egy erőszakos videójátékkal játsszon. A fiú idén áprilisban követett el öngyilkosságot Worchesterben, Angliában. Vonat elég ugrott. Az édesanyja most egy nyílt levelet címzett bántalmazóinak, akik miatt meghalt a kisfia.

“Nem szimpátiát keresek ezzel a levéllel. Azért írom, mert tudom, mennyi Felixhez hasonló fiatal szenved mások kínzásai miatt. Az önbizalma és önbecsülése teljesen megszűnt a bántalmazások miatt, amiket az iskolában kellett átélnie. Piszkálták és kiközösítették mind az osztálytársai, mind az online közösség. Olyan emberek is támadták, akik soha nem is találkoztak vele. Annyira sérült volt a bántalmazások miatt, hogy már nem volt képes látni, mennyien szeretik. A tanároknak is tisztában kellene lenniük a helyzet súlyosságával, hogy segíthessenek. Amikor az egész elkezdődött, még csak 10 éves volt. Azért kapta ezeket a dolgokat, mert én nem engedtem neki, hogy egy brutális, erőszakos játékkal játsszon. Felix egy idő után már képtelen volt látni annak a lehetőségét is, hogy egyszer még boldog lehet. Eszünkbe sem jutott, hogy Felix öngyilkos lesz. A testvéreit teljesen tönkretette a hír. Borzalmas volt. Azt akarom, hogy mindenki figyeljen oda a bántalmazásra, hiszen közös felelősségünk megvédeni a gyermekeinket” – írta az édesanya a levélben.

A család most rengeteg szervezet munkáját segíti, akik mentális problémákkal küzdő fiataloknak segítenek.

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik