Közélet

Az erőszakoló ollóval akarta kivágni áldozata szemeit

A szexuális erőszaktevő azzal fenyegetett meg egy nőt, hogy ollóval kivágja a szemeit, utána két másik nőt is megtámadott. Még aznap bezárták.

A 40 éves Kristof Lowery életfogytiglant kapott a két nő és egy iskolás lány ellen elkövetett bűncselekményekért. Első áldozatát azelőtt erőszakolta meg, hogy egy másik 16 éves lányt és egy harmadik nőt is megtámadott volna az angliai Norwichben. A férfi feladta magát a rendőrségen.

Az ügyész elmondta a tárgyaláson, hogy egy 24 éves nőt beszélgetésre csábított el a lakására. Amikor az áldozat visszautasította a szexet, ollóval fenyegette meg. Később szerencsére elengedte, de figyelmeztette, hogy baj lesz, ha feljelenti. A második áldozata épp biciklivel tartott hazafelé, amikor a férfi megállította, és megpróbálta megerőszakolni. A tininek volt elég lélekjelenléte ahhoz, hogy megfigyelje a férfi rendszámát, így tudta értesíteni a rendőrséget.

Lowery beismerte tettét, nemi erőszak, nemi erőszak kísérlete és zaklatás miatt életfogytiglanra ítélték. Az ügyésze azzal védekezett, hogy mivel nem tervelte ki előre a bűncselekményeket, enyhébb büntetés kellene. Szerencsére a bíró úgy ítélte, hogy veszélyt jelent, ezért 7 év letöltendővel életfogytiglant kapott. Ezenkívül regisztrált szexuális erőszaktevővé nyilvánították.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik