Közélet

Börtönbüntetést kapott az apa, aki brutálisan szétverte a gyerekét

A bádudvarnoki férfi három és fél évig a rácsok mögött gondolkodhat el azon, miért is hatalmas gazemberség megverni a saját gyermekét.

A napokban írtunk annak a férfinak az esetéről, aki azért került bíróság elé, mert hosszú időn keresztül brutálisan verte és sokszor teljesen magára hagyta általános iskolás gyermekét. Ha a fiú rossz jegyet vitt haza az iskolából, egyből durva verésre számíthatott, így hát nem csoda, hogy folyamatosan romlottak az eredményei, amely azonban azt is jelentette, hogy egyre súlyosabb ütlegeléseknek lett kitéve.

Az iskolás gyerek édesanyja meghalt, az apja élettársa pedig sosem lépett közbe, így azt is végignézte, amikor a rossz félévi bizonyítvány után a férfi eltörte a fia kulcscsontját. Majd egy szülői értekezlet után, amikor kiderült, hogy néhány rossz jegyet nem mondott el otthon, először nadrágszíjjal verte agyba-főbe a gyereket, majd az összeeső fiút megrugdosta, amelynek az lett a vége, hogy eltört a lapockája és néhány bordája.

A sonline.hu beszámolója szerint az ügyészség kiskorú veszélyeztetése és védekezésre képtelen személy ellen elkövetett súlyos, valamint könnyű testi sértés miatt állította bíróság elé a 49 éves férfit, aki a bíróságon tagadta, hogy rendszeresen bántalmazta gyermekét. Hiába a hárítás, a bíróság elítélte a férfit és három és fél év szabadságvesztést szabott ki, továbbá megvonták tőle a szülői felügyeleti jogot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik